„Черно море Тича“ посреща „Спартак“ в 25 кръг на НБЛ. Последната победа на варненци е точно срещу тима от Плевен, и Дарин Великов се надява отборът му отново да влезе в победна серия преди началото на плейофите.

„Всички – състезателите, треньорското ръководство и публиката, очакват от мача със „Спартак“ само едно – победа – заяви старши треньорът на „моряците“ Дарин Великов. – Доста време вече нямаме успех. Имахме много лошо изиграни двубои, други срещи ги играхме добре, но пак бяхме надиграни. Допуснахме и загуби, които не бяха предвидени. Така че в този двубой ни интересува единствено победата. Сигурен съм, че ще направим всичко възможно да постигнем целта. Имахме трудности с тренировъчния процес в края на миналата седмица, заради отсъствието на много играчи, които взеха участие за ИУ-Варна в турнира за Купата на БФБ. Но това не ни оправдава. Ще използваме всички тренировки до последно да бъдем в оптимална форма за края на сезона. Победата ни е крайно необходима“.

През този сезон „Черно море тича“ постигна четири успеха срещу „Спарта“ – 2 в НБЛ и 2 в турнира за Купата на България. „Няма удобен отбор в лигата – коментира Великов. – „Спартак“, като игра и стил е доста неудобен противник. Плевенските баскетболисти играят разкрепостено. Стилът им е атакуващ, със стрелба от далечно разстояние. Играят така наречен не прав баскетбол. За това въобще не си правим илюзии, че ще ни е лесно. Това че сме побеждавали „Спартак“ не означава нищо. Очаквам труден мач, но в който ще бъдем крайни победители. Това трябва да стане, защото все пак имаме някакви цели и амбиции, които минават през задължителен успех“, каза още Великов.

„Реално нещата които ни се случиха през годината не пожелавам на никого. От дълги години съм треньор в България, но в такива ситуации не бях изпадал. Реално започнахме първенството от петия кръг,  след това имахме прекалено много контузени баскетболисти, напуснаха ни играчи. Така че ако стигнем до 7-ото място според мен ще бъде справедливо. Амбициите ни бяха по-големи, но поради стечение на обстоятелствата и неволите които ни преследват през сезона, трябва да се постараем да стигнем до 7-ото място.“, завърши Великов.

Двубоят между „Черно море Тича“ и „Спартак“ е в сряда, 18 април, от 18:30 часа в зала „Христо Борисов“ във Варна