Турнирът по волейбол се провежда за 13 – ти пореден път и тази година започва от 14.00 часа в залата на Първа езикова гимназия. Посветен е на Илия Капитанов – дългогодишен национален състезател и треньор. Той е създал през годините много елитни състезатели от Варна и България. В турнира ще вземат участие представителните  отбори на Одеса- Украйна, Люлебургас – Турция, и Варна.

Турнирът по баскетбол е в памет на З.М.С. Христо Борисов – спортна легенда на гр.Варна и националния отбор на България. Провежда се за 13 поредна година. Започва в 13.30 часа в залата, която носи неговото име, в спортен комплекс „Черно Море“. В турнира ще участват отборите на Люлебургас – Турция, Одеса – Украйна и Варна.

Общо около 120 състезатели ще вземат участие в двата турнира. Сред тях има много бивши национали.

Официалното закриване и награждаване на призьорите от двата турнира ще стане в ресторанта на Община Варна от 19.00 часа. Освен отборните награди ще бъдат дадени и индивидуални за най- добре представилите се спортисти.

Турнирите се организират от Асоциацията на ветераните спортисти в гр.Варна с активната подкрепа на Дирекция „Спорт“ на Община Варна.