Радослав Рачев, Божидар Златанов, Тодор Тодоров и Сергей Стоянов/ от ляво на дьсно/

На пресконференция днес във Варна бяха показани спечелените пет медала от състезателя по спортна гимнастика на ГСК „Интеркомгруп Черноморски юнак“  Божидар Златанов /до 14 г/ от силен международен турнир в Берлин. На пресконференцията присъства и другият участник Радослав Рачев, който игра при младежите, но се завърна без отличия. Конкуренцията в неговата възрастова група е била много сериозна, с елита на Европа. сред участниците е имало европейски шампиони и медалисти от СП. Божидар е приятната изненада за треньора Сергей Стоянов, който работи и с двамата. Сергей разказа за отличното представяне на двамата. В тази посока говори и главният треньор в този спорт във Варна Тодор Тодоров. Очаквайте след малко интервюта с всички тях. С огромна заслуга за представянето на състезателите на клуба и цялостната подготовка на гимнастиците е Павлин Николов, президент на ГСК „Интеркомгруп Черноморски юнак“ и основен спонсор вече дълги години.

Турнирът се провежда и организира всяка година от федерацията на Германия. тази година участваха повече от 120 състезатели, от 30 държави.

Божидар Златанов завоюва първо място в многобоя за юноши, златен медал на висилка, сребърен медал на земя и успоредка и бронзов – на халки. Радослав Рачев се класира на 48 място в многобоя. Отборът на България зае 13 място.