Резултат с изображение за Варна ден на предизвикателството

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ организира за 26-ти пореден път Световен ден на предизвикателството -България спортува ‘2018 с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.

Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация спорт за всички и е посветено на 17 май – Ден на българския спорт.

Денят на предизвикателство – България спортува 2018 се организира в градоветеСофия, Варна, Пловдив, Бургас, Враца, Дупница, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград, Кърджали, Самоков, Плевен, Русе, Добрич, Ловеч и др.

Националната спортна проявана Българска Асоциация Спорт за Всички – Световен ден на предизвикателството – България спортува ‘2018цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.

Във Варна Денят на предизвикателството – България Спортува ‘2018 ще бъде отбелязан с различни спортни и тренировъчни активности, които ще се проведат на 13 май (неделя) от 10:00 часа на площад Независимост, където ще бъде и старт – финала на Международния лекоатлетически маратон Варна – 2018.Отделни площи ще бъдат предназначени за редица спортни занимания – стрийтбол, тенис на маса, стрелба с лък,футболни игри,скачане на въже,кангоджъмпс, а на сценаще бъдат демонстрирани акробатичен рокендрол, степ аеробика, таебо, зумба, комбат и източни бойни изкуства.

Всеки участник в предложените спортни активности, ще получи талон за участие в томбола с много  предметни награди (колела, раници, топки и други спортни пособия).

Включете се в Националната кампания на Българска Асоциация Спорт за Всички – Световен ден на предизвикателството -България спортува ‘2018, за да бъде вашият ден изпълнен с движение, музика и забава,защото спортът е здраве и начин на живот.