С жестоки закани беше засипан боксовата звезда на Горна Оряховица Борислав Иванов – Яйцето преди дербито срещу звяра от Приморско Иво Кръстев – Дивака. Двамата ще се срещнат на 2 юни (събота) в спортната зала „Никола Петров“ на първото издание от галавечерите „Боксов сблъсък“. 6-рундовият двубой ще бъде в категория до 79 кг.

„Надъхал съм се да разбия този мишок – избухна във „Фейсбук“ Дивака. – Това момче няма да го познаят приятелите му след мача. Ще го разкъсам. Не знае какво го чака.“

Засега Борислав Иванов (3 победи, 2 с нокаут и 1 загуба) запазва мълчание, но неговите фенове вече започнаха да го подканят, за да отговори на тежките нападки.

Биткаджията от Горна Оряховица се бие едва от две години. Започва във Велико Търново, но от половин година се занимава по-сериозно при Захари Мутафчиев в Горна Оряховица. Иво Кръстев е известен като много корав боксьор. Той има пет двубоя, а три от тях са загуби с 1:2 съдийски гласа.

Общо 15 битки ще се проведат в Горна Оряховица. Срещите ще бъдат под егидата на Професионален боксов съюз с президент Никола Николов. Организатори са местният боксов клуб и промоутърът Васко Василев. Билети вече се продават в клуб „Империал“ в Горна Оряховица и в мрежата на „Ивентим“ (http://www.eventim.bg/bg/bileti/boksob-sblsk-b-gorna-orhobica-gr-orhovica-sportna-zala-nikola-petrov-493918/event.html?ca=12). Те са на цена от 5 лв., а всички деца до 10 г. ще влизат безплатно.

Галавечерите „Боксов сблъсък“ скоро ще имат и ново лого. Организаторите пуснаха специален конкурс за изработката на символа (https://www.voubs.bg/contests/logo-za-boksov-sblysyk/599 ). Победителят ще получи награда от 150 евро, а неговият продукт ще украсява рекламните материали и плакатите на шоутата.