Michelin Tweel досега беше концептуална разработка на компанията, развивана вече десет години. Ако това име ни ви говори нищо, то е добре да се знае , че става дума за гума без използването на компресиран въздух. Днес френският гумаджийски гигант е готов да пусне на пазара тази своя революционна разработка. Тя ще се произвежда и предлага от поделението Michelin Tweel Technologies засега само за изполване при машините тип UTV в размер 26-цола.

С тази гума нямате да имате никога проблема наречен спукване или спадане на налягането на въздуха в нея. Просто защото няма въздух и налягане. Тя представлява интегрирана система от от гумен протектор и пластмасова джанта, лесно се деформира при преодоляване на препятствия и след това си връща обичайната форма. По този начин се увеличава сцеплението в условията на оф-роуд каране.

Това я прави много подходяща като оф-роуд опция за любителите на машините тип UTV. Но те не бива да гонят скоростни постижения дс нея, защото максималната й скорост на употреба е точно 60 км/ч.