Mille Miglia 2018-а завърши с триумф за Alfa Romeo - видео

– чудесен финал за Alfa Romeo – три автомобила на подиума в Mille Miglia
– състезателният керван посети Милано и Museo Storico Alfa Romeo в Арезе, послучай юбилейното участие на марката
– Марус Ериксон е Чарлз Леклерк – пилотите на тима Alfa Romeo Sauber във F1, участваха в историческата надпревара с автомобили 1932-а Gran Premio Tipo B и 1955 750 Competizione.
– Връзката между миналото и бъдещето на марката продължава и с проекта “Alfa Romeo: the Mille Miglia in 90 places”, проследяващ най-важните етапи в историята на марката в надпреварата Mille Miglia, 90 години след първата й победа в състезанието.

1928-а е годината на първата победа на Alfa Romeo в Хилядата мили/Mille Miglia, a тази година в състезанието за ретро-автомобили стартираха рекордните 450 екипажа. Завоюването на първите три места от автомобилите Alfa Romeo е потвърждение на непрекъсваемата връзка на марката с “най-красивото състезание в света”. Alfa Romeo беше звездата в престижната годишнина от първата си победа и като спонсор и като победител на Viale Venezia в Бреша с екипажа на Alfa Romeo 6C 1500 GS Testa Fissa – Тонконоги-Руфини.

Само на осем точки следпобедителите завърши прекрасният модел 6C 1500 Super Sport от 1928 с каросерия на Stabilimenti Farina, официален автомобил от колекцията FCA Heritage, която се намира в Museo Storico Alfa Romeo. Tози автомобил носеше състезателен номер 30, същият с който преди 90 години неговата “сестра” спечели първата поеда за Alfa Romeo в Mille Miglia с Джузепе Кампари и Джулио Рампони през 1928-а. В юбилейното състезание колата беше с екипаж Даниеле Бонети и Джовани Мосери, който е шампион в италианските серии Grandi Eventi ACI Sport Champion в които са включени още Mille Miglia, Targa Florio и Coppa d’Oro delle Dolomiti. Третото място беше за автомобила Alfa Romeo 6C 1750 SS Zagato с екипаж Веско-Гуерини.


Всиките автомобили на марката Alfa Romeo предоставени от FCA Heritage завършиха на достойни места в класирането в 36-ото възстановено като състезание за исторически автомобили Mille Miglia и направиха обиколката му по традиционния курс Бреша-Рим, Бреша. Така изданието на надпреварата 2018-а година си заслужи място в историята на Alfa Romeo.