На 19 май се проведе държавното първенство по джу-джицу в гр. Ловеч. Варненската школа на Централен полицейски карате джу-джицу клуб зае отново своето подобаващо място във всички аспекти на състезанието. Турнирът беше проведен в рамките на два дни, като първия беше отреден изцяло за дисциплината НЕ ВАЗА, по позната като Бразилско джу-джицу. В Българска федерация по джу-джицу /БДДФ/, това се случва за първи път и причината е големия брой участници в тази дициплина. Припомняме че бразилско джу-джицу е сравнително нова спортна дисциплина в световен мащаб, а за България се води че все още прохожда. Главен съдия и организатор на тази дисциплина е сенсей Станислав Карастоянов – главният инструктор на ЦПКДК – Варна. Освен 14 – те състезатели, клуба беше представен и от още един съдия – сенпай Васил Евгениев.

Традиционните и добре познати имена в бразилското джу-джицу от Варна отново застанаха на познатите им първи места – най титулования ни състезател – Александър Александров спечели безапелационно тежката категория +94  кг. след което спечели и абсолютната категория. Мила Савова при жените отново стъпи на най високото стъпало в кат – 55 кг. Диян Шкодров се състезава в две категории – първо място в -69 и второ в -77кг. Друг напреднал състезател от отбора Мартин Атанасов, отстъпи на финала пред много класен и бързо развиващ се млад състезател от Монтана. Марио Братанов също остана втори в категорията си. А определения за официален водач на отбора за това състезание –  Радослав Букоров, наистина показа защо му се поверява тази отговорност. Предварително Радослав не беше селектиран да се състезава, след няколко тежки международни състезания и контузии, получени от тях. Буквално предния ден се разбра че друг селектиран състезател – Петър Николов няма да може да се състезава заради контузия, получена в последния момент и Радослав зае неговото място, в категория – 94 кг. което е около 10 кг. повече от личното тегло  на Букоров. Припомняме , че той се състезава обикновено в категории от – 76 до -82 в зависимост от конкретния турнир. Като прибавим и липсата на предсъстезателна подготовка, първото място в категорията е един от сериозните успехи на Радослав Букоров.

Комплексното класиране отреди второ отборно място за ЦПКДК – школа Варна, отстъпвайки с много малко по точки  на домакините от Ловеч.

„Отборът в индивидуалните спортове се различава съществено от отбора при колективните. В индивидуалните спортове няма ограничение на бройката състезатели   /поне що се отнася за турнирите  до ниво държавно или отворените/ и всеки боец е допълнителна сила в отбора. Никой не може да замести никого. Всеки е важен сам по себе си. Доволен съм най-вече от това, че назад в годините и до момента имам отбор. Всеки работи за собствения си, но и за успеха на съотборниците си и като цяло за отбора! Това съм си представял преди много години, когато се заех с тази дейност.

Тази година за първи път отстъпваме първото място отборно за последните четири години в дисциплината . Естествено има обективни причини за това, последната година по ред причини  работим с по-малко състезатели, някой селектирани и преминали предсъстезателна подготовка не успяха да дойдат. В същото време датите на първенството съвпаднаха с датите за матурите при учениците и баловете за завършване на средно образование, много от състезателите в тази възраст пропуснаха, но тези проблеми стоят пред всички отбори. Отборът на Ловеч наистина си заслужи първото отборно място в дисциплината. Последните направиха фурор с представянето си на свой терен, излъчиха много състезатели във  всички възрасти и дивизии и така се утвърждават като един млад за тази дисциплина клуб, който ще продължава да бъде все по –конкурентен.

Радвам се, че успяхме да допринесем за първото отборно място на Централен полицейски карате  джу-джицу клуб – за целия турнир с всичките четири дисциплини.”

Това заяви главният инструктор на Централен полицейски карате джу-джицу клуб във Варна и представител на асоциацията на Бруно Бастос в България – сенсей Станислав Карастоянов.