Втори ден Рим бе Таекуондо. Ден, след аудиенцията при Папа Франциск, градниозното откриване на първите серии Гран При в Рим, смаяха жителите на италианската столица.

Пред делегацията от континенталните таекуондо ръководители и председателят на БФТ и първи вицепрезидент на WT –Europe Слави Бинев, начело с президента на световната централа д-р Чо, бе открита престижната надпревара, която стартира днес. На изумителни таекуондо техники и градиозно шоу станаха свидетели всички присъстващи на събитието. То се проведе на площада „Piazza di Spagna“, който е един от  символите на Рим, а събитието почетоха най- високопоставените личности в държавата.

Организатор бе италианската Федерация по таекуондо и общината на италианската столица, а водещ бе един от най- титулованите състезатели на домакините. Кметството предостави уникалната възможност на туристите от цял свят да се насладят на атракцията на таекундо.

Днес, обаче приключва атракцията и стартират битките между най- добрите  32-ма таекуондисти на планетата. България тази година ще бъде представена от двамата състезатели с най-висок ранг в световната ранглиста, Владимир Далаклиев и Калоян Бинев. Влади излиза на доджанга днес в олимпийската категория – 68 кг, а Калоян стартира за България утре в кат до 58кг.