Кольо Карастоянов бе най-бърз в днешните квалификации за втория кръг на Eneos Cup, който ще се проведе на „Писта Хасково”. От тази година едномарковият шампионат, в който участниците са с напълно еднакви автомобили Audi A4, е част от националното първенство на затворен маршрут.
Карастоянов бе на върха и в двете квалификации. Времето му в първата сесия – 2:02.053 мин – бе с над 4 секунди по-добро от това на втория в подреждането Венцислав Станев. Трето по сила постижение записа Христо Чаков.
Втората квалификация също премина под диктовката на Карастоянов. В нея състезателите вдигнаха значително темпото и подобриха времената си. Карастоянов успя да спре хронометрите на 1:56.372 мин. С над секунда и половина изоставане зад него се класира Станев, който ще потегли от втора позиция в утрешния старт. Трети на стартовата решетка ще застане Антоний Тонев, а Христо Чаков и Ташо Ташев ще са съответно на четвърта и пета позиция на грида. Зад тях на решетката ще се наредят Николай Петров, Васил Александров и Денислав Терзийски.