Изпитът за съдии и водачи на отбори се осъществи под ръководството на главния съдия на SKDUN сенсей Колин Пут

Кметът на община Габрово Таня Христова бе специален гост на събитието

 От 31 май до 3 юни в спортната зала „Орловец“ в гр. Габрово се проведе 7-ма Национална индивидуална Kупа Габрово по Шотокан Карате – До и Национално отборно първенство по Шотокан Карате – До 2018. Националната купа и отборното първенство се състояха на 2 и 3 юни съответно за участниците до и над 12г.

Специален гост на събитието беше кметът на община Габрово – Таня Христова, която помогна и съдейства за успешното осъществяване на първенството.

Паралелно със спортното събитие се осъществи курс и изпит за съдии и водачи на отбори под ръководството на главния съдия на SKDUN сенсей Колин Пут. Представител у нас на Шотокан Карте–До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN) е Българска Федерация Шотокан Карате-До (БФШК). През първите два дни от семинара съдиите получиха практическо и теоретично обучение от специалния гост, а през уикенда по време на състезанието се извърши и практическото им оценяване. Над 40 съдии повишиха своята квалификация.

Важното събитие за БФШК  се осъществи безупречено с помощта на местния клуб “Янтра“ и неговия главен инструктор сенсей Владимир Вътев, с организационната дейност на президента на федерацията сенсей Александър Славков, с помощта на вицепрезидента и главен инструктор – сенсей Лъчезар Ненов и шефа на спортно-техническата комисия сенсей Георги Георгиев (Джоси).