Два златни и три бронза са медалите във втория ден на мултиевропейските игри по таекуондо, които се провеждат в Пловдив. Така общият брой на завоюваните медали за страната са общо 10 от двата игрални дни в категориите кадети, и юноши и девойки до 21г. Отлична игра и невероятно постижение за родното таекуондо, което не спира да ни смайва с успехите си.Страната ни позлатиха Радина Борисова в кат. – 53 кг от клуб „Гладиатор“ и Християна Христова от клуб „Сунг Ри Атлантик“ . Радина победи съперничките си в общо 4 срещи, елиминирайки по пътя към златото представителки на Швеция, Гърция, Англия, а на финала победи туркиня. Християна Христова премина през 4 победоносни срещи, като в първите 2 елиминира съперничките на Русия и Турция, а на полуфинали и финали победи предстваителки на Гърция.

Трите бронзови отличия спечелиха Борислава Борисова от ТК „Гладиатор“ в кат -51 кг., Виктория Пеева ТК „Кондор 2000“ в кат. – 59кг и Артур Сакрисян ТК „Джи До Куан“ в кат- 53 кг. От първия ден медалистите са Радостин Митков кадети до 37кг. от ТК „Ахил“, Деян Божков ТК „Рамус“, Александра Георгиева от ТК „Гладиатор“ кдети в кат -41кг, Димитър Гешев кадети до 49 ТК „Форс“, и Илина Иванова от ТК „Кентавър “ Казанлък при юноши до 21 години.

Два европейски шампиона и общо 10 медала е равносметката от двата състезателни дни на Мултиевропейските игри. Припомняме, че Игрите продължават на 9 и 10 юни, а темпото с което българските таекуондисти завоюват медали, дава сериозна заявка, че родното таекуондо може да подобри собсдтвения си рекорд от 13 медала от европейско първенство.