Интересът към турнира CAPE KALIAKRA OPEN се увеличава с всяка година. В първите четири издания на турнира през 2014 – 2016 г. участват представители на над двадесет държави. Форматът на състезанието позволява на участници с различни умения да покажат най-доброто от себе си и да се състезават за престижни награди.

CAPE KALIAKRA OPEN 2018, петото издание на голф турнира, който ще се проведе на трите голф игрища (54 дупки): Lighthouse Golf Course, BlackSeaRama Golf Course и Thracian Cliffs Golf Course-се организира от фондация КАЛИАКРА ГОЛФ.

Това са три невероятно красиви голф игрища, разположени на българското Черноморие, близо до Нос Калиакра, само на час и половина полет от Москва, Виена, Прага и Централна Европа, които с основание се считат за едни от най-добрите в Европа. Различния им дизайн предполага избор от тактически и стратегически подходи към играта, което носи на голфърите невероятни емоции и предизвикателства до последната дупка. Две от игрищата са по дизайн на легендарния Гари Плеър, а третото от Иън Уузнам – и двамата шампиони от US Masters.

Турнирът ще се проведе в три кръга по 18 дупки  на три голф игрища в три дивизии.

Турнирът тази година ще бъде открит на 20 Юни на голф игрище Блексийрама. CAPE KALIAKRA OPEN е с изключително висок международен престиж и голфъри от много държави ще посещават 3-те голф игрища, за да вземат участие. Турнирът се осъществява с подкрепата на Фондация Калиакра Голф.  От името на организаторите във вечерта на откриването гостите ще приветства Проф. Сард Сардаров, президент на Фондация Калиакра Голф. След официалната част – церемония по откриването – домакините от Блексийрама ще предложат на всички гости стилен коктейл и бюфет.

 

ПРОГРАМА:

20 юни 2017 (сряда)

08:30-19:30 – Регистрация в Lighthouse Golf & Spa Resort

19:30 – Церемония по откриването. Коктейл и бюфет в BlackSeaRama

21 юни 2017 (четвъртък)

08:30-17:30 – Първи кръг CAPE KALIAKRA OPEN 2017 – 18 дупки

22 юни 2017 (петък)

08:30-17:30 – Втори кръг CAPE KALIAKRA OPEN 2017 – 18 дупки

23 юни 2017 (събота)

09:30-11:00 – Представяне на отборите в S. SARDAROV CUP

11:00-17:30 – Състезание S. SARDAROV CUP –18 дупки в Lighthouse Golf & Spa Resort

24 юни 2017 (неделя)

08:30-17:30 – Трети кръг CAPE KALIAKRA OPEN 2017– 18 дупки

20:00 – Церемония по награждаване. Гала вечеря, концертна програма, фойерверки в Lighthouse Golf & Spa Resort

Развитието и утвърждаването на България като голф дестинация е един от основните  приоритетите и предизвикателства на туристическия бранш в последните години. За да бъде успешна една голф дестинация, трябва да предлага повече игрища на близко разстояние, защото голфърите търсят разнообразието. Нос Калиакра вече има 3 игрища, които предлагат различни опции за настаняване. Lighthouse Golf and Spa Resort предлага настаняване в 5–звездна хотелска част, Blacksearama – луксозни самостоятелни вили, а Thracian Cliffs апартаменти.

Голф игрищата стават все по-популярни с организирането на турнири като CAPE KALIAKRA OPEN. След успеха през изминалите години, организаторите са готови да посрещнат още по-широк кръг от международни играчи, което ще повиши интереса към дестинацията нос Калиакра и ще покаже гостоприемството на българската нация и красотата на района.