Станимира Петрова постигна първата победа за България на европейското първенство по бокс за жени, което се провежда в столичната „Асикс Арена“.

Във втория кръг на категория до 57 кг тя бе повече от убедителна срещу хърватката Сара Берам и се класира за ¼-финалите след единодушното решение на съдиите – 5:0 (30:27, 30:27, 30:27, 29:28, 30:27). В спора за място на полуфиналите Станимира ще срещне представителката на Черна гора Тамара Радунович, която победи също с 5:0 молдовката Юлиа Короли.

Петрова, която е европейска шампионка от 2016 г., но в по-долната категория (до 54 кг), започна плахо мача си срещу хърватката, но след първия рунд вече диктуваше темпото и превъзхождаше значително съперничката си. Берам нямаше много боксови достойнства и реферът често спираше играта, за да я предупреди за нечиста игра, което поизнерви Станимира.

„Трудно ми е да играя срещу такива боксьорки. Тя постоянно ме държеше и нищо не се получаваше. По принцип трудно играя в първи мач, така че хубавото е, че спечелих“, коментира след мача си Петрова.