Близо 100 състезатели от цялата страна взеха участие в национален параолимпийски турнир “Варна 2018”, който се организира от дирекция «Спорт» – Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и със съдействието на варненските спортни клубове за  хора с увреждания.

     Състезателите си оспорваха медалите в три вида спорт – тенис на маса и шахмат и шоудаун. Изключително оспорвана бе надпреварата в тениса на маса, който се проведе в  НСБ «Спортпалас» и мина под доминацията на варненци. Участниците тук бяха разделени в няколко групи според степента на увреждане.
Комплексен победител в турнира е СК»Черно море – Никея» Варна. На второ място е СК Ямбол» Ямбол, след тях се класира СК»Орел» София.

Не по-малко интересно бе и  на турнирите по шахмат и шоудаун. Турнирите по шахмат и шоудаун се проведоха в Специално училище за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“. В двата вида спорт сили премериха отбори от София, Шумен, Дряново, Силистра, Русе, Ямбол и Варна. 

Класиране ШАХМАТ
1 място – СК „Успех“, Варна
2 място – Русе
3 място – Ямбол
Класиране по дъски
1 Венко Атанасов – Варна
2 Фикрет Мехмед – Русе
3. Илинка Дилкова – СКИ „Витоша“, София

Класиране ШОУДАУН
1 място – СКИ „Витоша“, София
2 място – СКИ „Атлет“-1, Варна
3 място – СКИ „Атлет“-2, Варна. 

На церемонията по награждаването председателя на БПА Илия Лалов връчи благодарствен плакет на община Варна за добрата организация и успешното провеждане на турнира.