Младата надежда на българското олимпийско таекуондо, Алексанър Джорджев се изкачи до номер 1 в ранглистата сред 527 атлета от цял свят в категория кадети -57 кг .
След като през 2017г. младият Джорджев покори света и завоюва златото на Световното първенство за кадети, вече официално води класацията и е поставен под номер 1 в ранглистата. Той постигна невероятни резултати и е първият български таекуондист, позлатил България на Световно първенство.
Въпреки, че от тази година  Сашо се състезава в категория юноши, новите опоненти и силната конкуренция не го спират да печели медали за страната от международни и европейски турнири.
Титлата Европейски шампион при юноши в кат – 59 кг, Сашо Джорджев завоюва преди месец на Мултиевропейското първентво по таекуондо, което се проведе в Пловдив.
Усиленият труд и победите на ринга само за половин година, поставиха Сашо на челните места в ранглистата и при юношите. Там той гордо стои до българския флаг под номер 14, сред 736 конкурента в света.
Гордеем се с Александър Джорджев и успехите, които той носи на страната ни. Пожелаваме му да продължава по пътя на победата и след титлите неколкократен европейски и световен шампион, скоро да прибави и олимпийски шампион.