Вчера, 16.07.2018 г. на градския стадион „Локомотив“ в Дряново, отборът на дряновските железничари проведе първата си тренировка за Трета лига .

В рамките на час и половина, с група от 25 футболисти,  треньорският щаб – Иван Шипкалиев, Пламен Митев, Пламен Обрешков  и играещият треньор на вратарите Радомир Николов от Габрово, стартира  процеса на подготовка на мъжкия представителен отбор на Дряново за участие в Трета дивизия.  В тренировката се включиха новите попълнения от U-17 на „Етър” – Велико Търново – Алекс Паунчев – десен халф, Ростислав Красимиров – ляв халф, Стоил Стоилов – халф, Анжело Георгиев – нападател, Христо Иванов – централен защитник, Асен Бисеров – защитник, Николай Лазаров – халф, Матьо Гагов – нападател,  Димитър Динев – халф. В отбора са и дряновските момчета -Илия Семов, Даниел Пройчев, Мартин Симеонов, Бойко Ангелов, Тихомир Трифонов, Мирослав Андреев, Илияз Хюсеинов и Кристиян Петков. Очаква се прочулият се напоследък дряновец – Дарин Маджаров, един от талантите на клуба, също да се включи в тренировъчния процес.

В отбора се завръща и техничният  дряновец Преслав Цанков, а в най-скоро време в редиците на отбора ще се завърне и легендата на дряновския футбол – Свилен Василев, който декларира пред ръководството на клуба, че ще помага с каквото може. Габровските попълнения в отбора са Цветан Енчев, Детелин Станчев, Георги Стефанов и Мартин Лалев. В редиците на Локо ще се присъедини младежкият национал на Македония и юноша на Шалке 04 – 194 – сантиметровият централен защитник  Любиша Манолчов, придобил наскоро българско гражданско. В домакинските мачове на „Локомотив – Дряново“ ще се включат големите и доказани имена – Станислав Генчев и Тодор Колев.

Преди тренировката, в съблекалнята на стадиона, футболната легенда на виолетовите и директора на ДЮШ на „ЕТЪР” – Кольо Велков,  се обърна с прочувствени думи към всички присъстващи. Той пожела успех на отбора и на ръководството на клуба , изрази безрезервната си подкрепа и  сподели радостта си от дългогодишното си партниране с Локо Дряново.

Всички, и треньори , и спортисти, и ръководството на Клуба, останаха доволни от първата тренировка. Съставът и духът на обора са обещаващи за успешното участие  в Трета дивизия. Големите усилия на ръководството на Клуба оттук нататък , ще са в посока дофинансиране на престижното начинание.

Утре 18.07. /сряда/, от 19:00 часа на стадион „Локомотив” в Дряново е първата контрола на отбора срещу отбора на „Янтра” Габрово.