Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ бе домакин за шеста поредна година на тренировъчен лагер по джудо с 60 спортисти на възраст от 8 до 28 години. В комплекса се подготвят и най-добрите български състезатели по джудо – Ивелина Илиева и Марк Христов, на които предстоят участия в престижни състезания – „Grand Prix“ в Хърватска и Европейска купа за младежи в Берлин. На състезанието в Хърватска Ивелина Илиева ще трупа точки за квота за Олимпиадата в Токио през 2020. Марк Христов, който миналата година стана втори на световното първенство за младежи по джудо, заминава следващата седмица за Берлин, където ще се проведе Европейска купа за младежи.

«Главната цел при тренировките на децата в по-малката възрастова група е да се изгради в тях дисциплина и отношение към спорта. Условията в „Камчия“ са чудесни, ние провеждаме лагера тук за шеста поредна година», коментира Свилен Скерлев – главен треньор на Шун джудо Клуб и преподавател в НСА.

Многофункционалният спортен комплекс в комбинация с качествената храна и доброто обслужване, допринасят за пълноценното протичане на нашия лагер“, споделиха шампионите по джудо на България – Ивелина Илиева и Марк Христов.

Джудото е японско бойно изкуство, чиято философия е да възпита качества като толерантност, честност, трудолюбие и принадлежност на децата едно към друго, към отбора, към обществото като цяло.