От 2-ри до 5-ти август 2018г. в град Сейн Денис (Saint-Denis) на вулканичния остров Реюнион (в близост до Мадагаскар), се проведе тридневен лагер по Киокушин карате под инструктажа на Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова. И двамата шампиони бяха там по покана на местния представител на международната карате Оорганизация Киокушинкайкан – ИКО – Сенсей Жан Люк.

Лагерът, в който взеха участие общо 100 каратеки, включваше по три тренировки на ден, като във всяка една участваше различна група (малки и големи) – начинаещи, напреднали, състезатели – съответно по кумите и ката.

Шихан Костов наблегна и на индивидуалната подготовка на кумите на шампионката при жените в лека категория от Европейското първенство във Варна, възпитаничка на местния Бранч, която премина тази година през две подготовки в доджото на световния ни шампион – „Ичи Геки Варна“, тук в България.

От своя страна световната ни шампионка на ката обърна специално внимание на подготовката на състезателите в дисциплина „Тийм ката“, които ще представят Реюнион на предстоящото този ноември Европейско първенство в Молдова. Интересното на този семенар, бе изключителнo екзотичните места за тренировки. Те се състояха както в доджото на Сенсей Жан Люк, така и на красивите плажове на острова.