Световното първенство по художествена гимнастика е в разгара си, а всички споделят, че организацията е повече от перфектна. Съществена част от нея са и доброволците във всичките във всичките й форми и посоки.

Дарина Кирякова -треньор в СК “ЧАР-ДКС” и личен треньор на Анна Келман извоювала квота за младежките олимпийски игри в Аржентина, в дните на Световното първенство е доброволец комендант на подиум тренировки.
Звезда Игнатова – състезателка на СК “ЧАР-ДКС” е доброволец при контестации,
Таня Иванова – треньор в СК “ЧАР-ДКС” с Виктория Стоянова треньор в СК “Грация” доброволци -отговарят за VIP гостите на Световното.
Соня Лазарова – треньор в СК “ Грация” е технически Асистент на Наталия Кузмина, която е Президент на Техническия комитет на ФИГ,
Светлана Юриевна-треньор в СК “Грация” е преводач на делегацията на Беларус,
Мая Максимова е в ”сърцето” на LOC -организационния комитет-секретариата на Световното,
Кристиана Генчева председател на СК “Грация”, член на Управителния съвет към БФХГ посреща всички делегации на информация,
Филипа Филипова е съдия по време на Световното първенство в София. Самата тя е Световен шампион от Сараево ‘89г, Международен съдия към ФИГ (Бреве) 1 категория, член на съдийската колегия към БФХГ, старши треньор в СК” ЧАР-ДКС”, личен треньор на Симона Дянкова – капитан на националният отбор ансамбъл – Вице Световна в многобой и бронзова медалистка на финал от Пезаро 2017г., както и личен треньор на Талисмана на 36тото Световно първенство – РАДИНА Филипова- на Европейското Първенство за девойки в Нижни Новгород 2012г. Има 4 място на бухалки, 7мо място отборно, била е 7 години в националния отбор.