След едногодишно прекъсване във Вълчи дол отново ще има мъжки отбор по футбол. Местният „Вихър“ се завръща на футболната сцена и ще започне участие в окръжната “Б”група.

„Имаме желанието да сформираме отбор с възможно най-много местни кадри, но това няма да бъде никак лесно, защото през последните няколко години от школата на отбора са излезли 1-2 футболисти, които са крайно недостатъчно. Поради тази причина отборът в момента ще се състои от момчета, които са кадри, основно излезли от школите на „Спартак“ и „Черно море“ – Варна.

Освен с мъжки отбор ФК „Вихър“ – Вълчи дол ще бъде представен и с две детски гарнитури : деца – II група, родени през 2004 година и деца – подготвителна група, родени през 2006 година.

Деца – II група са отборите на Суворово, Тервел, Велики Преслав, Дончево, Нови пазар, Провадия и Балчик, а деца – подготвителна група са Балчик, Суворово, „Олимпик“ Варна, Дългопол, Каварна, Старо Оряхово, Тополи, „Атлетик“ Шумен, „Тича“ Варна.

Целта, която ръководството на Общината е поставило пред нас, е постепенно налагане на местни футболисти. Затова след проведени няколко разговора с председателя на БФС – Варна, Георги Мирчев и с негова помощ във Вълчи дол на помощ дойде г-н Калоян Георгиев – шампион на България с децата на „Черно море“ – Варна.

Г-н Георгиев проведе няколко тренировки с децата от школата на ФК „Вихър“ –  Вълчи дол, които останаха доволни и според които тренировките бяха изключително ползотворни“, съобщиха от ръководството на отбора.

Според новия треньор на ФК „Вихър“ Вълчи дол – Марин Маринов, от години не се прави достатъчно за футбола. Парите, с които разполага клубът за мъжки отбор, са 5000 лв. и са изцяло от общинския бюджет.

„Имаме амбицията отборът да се развива, затова ще е необходимо да бъдат потърсени и допълнителни спонсори“, каза още Маринов.

В момента отборът се подготвя на официалния терен на градския стадион „Петко Сираков“, но е получил уверението на кмета на община Вълчи дол Георги Тронков, че в най-скоро време ще бъде разчистено и подготвено помощното игрище, което се намира над основния терен. По този начин ще се запази тревната настилка за домакинските срещи, които през новата футболна година се очертава да бъдат не малко.