В празничните дни град Каварна ще стане център на българския и румънския спортен бридж, тъй като на 22 и 23 септември ще бъде домакин на първия международен двойков бридж турнир „Каварна 2018“. Главен организатор  на събитието, което ще събере над 80 майстори на бриджа е Община Каварна. Специални гости ще бъдат ръководителите на Румънската бридж федерация-президента Раду Градинариу и изпълнителния директор Мариус Джорджеску, както и ръководителите на бриджа в град Констанца.

Всички участващи двойки ще се състезават в две предварителни квалификационни сесии,в които ще се определят участниците във финалите „А“ и „Б“. Тогава ще бъдат излъчени и

носителите на прекрасните купи и наградите предоставени от организаторите.

Престижният бридж форум ще бъде открит от кмета на Община Каварна г-жа Нина Ставрева и ще започне в събота-22 септември от 13 часа в залите на хотелски комплекс „Каварна“, а финалите ще бъдат на същото място в неделя,23 септември от 10.00 часа. Награждаването на призьорите ще бъде веднага след завършването им- около 14 часа.

По време на турнира президента на Румънската бридж федерация  ще награди лично състезателите от представителния отбор на България, състезаващ се с името „Албена“-

Драганка Георгиева, Стефан Георгиев/Добрич/,Калин Караиванов и Илко Попов/Варна/-спечелили преди 2 седмици открития отборен турнир на най-престижния бридж фестивал в Румъния-„Мамая 2018“.

Домакините са осигурили безплатен вход за събитието и канят всички любители на спорта за да се насладят на изявите на бридж майсторите от България и Румъния през последните  дни на лятото.