Българите продължават да диктуват темпото и след етап 3 на Balkan Offroad Rallye 2018

Тоталното надмощие на български състезатели продължава и след третия състезателен ден на 8-дневното Balkan Offroad Rallye 2018. Отсечката в района на Старосел, с дължина от 236 километра, бе глътка въздух след първия маратонски етап от Боровец и предстоящия 576-километров мегамартон към черноморския курорт Дюни.

В класа на крос-кънтри автомобилите, етапната победа бе за германеца Франк Стенски (Mercedes), който надделя в дуела с цялата българска армада, „изсипала” се на финала с минимални разлики. Най-бърз от нашите пилоти бе Константин Чолаков (Toyota), следван от Десислав Славчев (Mercedes), Станислав Стоянов (Nissan), Дончо Цанев (Proto) и Методи Паунов (Nissan).

В генералното класиране на Balkan Offroad, българите окупират челната петица, като лидер във временната подредба е Чолаков, с аванс от три минути пред Дончо Цанев. Десислав Славчев допълва призовата тройка, с пасив от 17 минути, а след него са Стоянов и Паунов.

Българска бе и етапната победа при SSV-бъгитата, след като победителят от Balkan Offroad 2015 Цанко Цанков наложи безмилостно темпо и бе най-бързият пилот в целия керван. Цанков, обаче, е на незавидното 12-о място сред 20-те машини, заради малшанс от предходния етап.

Не така добре се развиха нещата за доскорошния водач в генералното класиране при бъгитата Цевтан Цветанов. Пилотът от Тетевен получи сериозен технически проблем на своето бъги Can Ам, който му костваше над половин час пасив от водачите и 15-о време за деня. В генералното, Цветанов се смъкна до третото място, а водач е французинът Ришар Оге.