Състезанието на шампионите 2019 ще бъде в Мексико (Видео)

Емблематичната надпреварата Състезанието на шампионите (ROC) ще се проведе за първи път в Латинска Америка, след като Мексико си спечели правото да приеме уникалното събитие на Foro Sol.

ROC Mexico 2019 ще се проведе на 19 и 20 януари, и по традиция ще събере на едно място не само най-добрите мексикански авто- и мотосъстезатели, но и величия от света на Формула 1, Наскар, Индикар, Льо Ман сериите, световния рали и рали крос шампионат.

За момента организаторите не споделят подробности за автомобилите, които ще бъдат използвани в състезанието, както и имена на участници, но по традиция машините са специално подготвени и уникални, а в списъка на пилотите, докоснали се до магията на събитието могат да бъдат открити Михаел Шумахер, Себастиан Фетел, Фернандо Алонсо, Джеф Гордън, Хуан Пабло Монтоя, Себастиан Льоб, Том Кристенсен, Валентино Роси и много други.

“За нас е удоволствие да доведем Състезанието на шампионите в Мексико Сити”, коментира Фредрик Йонсон, президент на ROC. “Foro Sol е невероятна арена за гледане на моторни спортове и не е изненада, че достигна легендарен статус сред феновете на Формула 1. Това е перфектна локация за ROC Mexico, където великите в моторните спортове ще демонстрират всичките си качества в идентични суперколи на специално разработено трасе”.