Ясни са съперниците на варненския Team Seasteps в Кавала. Пет български и три български отбора ще участват в третия кръг на ветроходния мач-рейс шампионат в Кавала, стана ясно след днешната техническа конференция и семинар в Esperia Hotel. Варненският Team Seasteps (шкипер Петър Димитров) попадна в една предварителна група с Team YC Port Burgas (Илиян Тенекеджиев) и гръцките North Sailors и Orange Team.
В другата група са три български състава – Ultra Marine (шкипер Явор Колев), Kaba Team (Росен Драгиев), RegaTTac (Иван Георгиев) и гръцкия North For Sail.
В предварителния кръг (Round Robin) в двете групи екипажите ще се срещнат „всеки срещу всеки”, заелите първите две места се класират за полуфинални серии. След това предстоят серии за 1-2 и 3-4 място.
Организатор на 3rd Match Race championship е гръцката компания Aegeas yachting. Екипажите се състезават с яхти Platu 25, осигурени от домакините. Стартовете в събота и неделя от 09.00 ч. Награждаване и закриване в неделя, 4 ноември от 18.30 ч.