Грандиозно откриване беляза VI -то издание на ежегодния международен турнир по таекуондо “ София къп“ организиран от ТК клуб Рамус, съвместно с БФТ.

Председателят на БФТ и вицепрезидент на WTE Слави Бинев, Министърът на спорта Красен Кралев , председателят на парламентарната група на ОП и лидер на п.п. Атака Волен Сидеров, посланика на Република Корея в България Н.Пр. Джеънг, многократният световен шампион Гранд мастър Юн, народният представител д-р Александър Александров, общински и дипломатически предтавители отправиха поздравления към организаторите и участниците.

След като министърът на спорта даде официалния старт на състезаниетo , пред него и официалните гости бе подписан меморандум за сътрудничество между БФТ и италианската федерация,която е представлявана от гранд мастър Юн. 48 състезателя получиха своите степени за Дан.

Министърът на спорта Красен Кралев за пореден път отбеляза, че таекуондото е най-бързо развиващият се спорт в България, и се надява родни състезатели да спечелят квоти за олимпиадата в Токио.

Лидерът на п.п. Атака Волен Сидеров отправи много кратко, но точно пожелание към всички уастници в надпреварата – ПОБЕДА.

Председателят на БФТ Слави Бинев отбеляза, че тази година е най-успешната за българското таекуондо, след като само до този момент имаме спечелени 43 медала от световни и европейски първенства. А до края на годината има още две европейски първенства в различни възрастови групи. Също така световният медалист Владимир Далаклиев и Калоян Бинев ще вземат участие на световното първенство по таекуондо за военни.

Участие в турнира взимат над 500 състезатели от 6 държави – България, Гърция, Люксембург, Македония, Молдова и Сърбия.

В последните години турнирът се утвърди като традиционно силен и се забелязва сериозен интерес на клубове от чужбина, което дава възможност младите ни състезатели да премерят сили с връсници от цяла Европа.