Камен Василев от отбора на „Стайков Рейсинг“ ще стартира като лидер в серия „Макси“ във финалния кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Той се намира на първа позиция във временното класиране, като в актива си той има натрупани 64 точки. Последният старт за сезона ще се проведе през този уикенд (17-18 ноември) на гръцката писта „Серес“. В серия „Макси“, в която се състезава и Василев, заявка за участие са подали още 9 пилота.

Камен Василев се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo IX, като направи дебюта си в автомобилния спорт през тази година. Първото трасе, на което той се състезава бе това в Бургас. Първата победа в генералното класиране за пилота на „Стайков Рейсинг“ дойде на трасето в Русе. В предишното състезание на писта „Дракон“ той завърши втори в генералното класиране, както и втори в своя клас – HC2, което му донесе и първата титла в класа.

Още в началото на годината, менторът на пилота Пламен Стайков заяви, че през тази година основната цел на Камен ще бъде да завършва във всички състезания и да трупа ценен опит.