При голям интерес вчера /20.11.2018/ в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия, се проведе спортният празник „Бързи и сръчни“ ЕСЕН 2018 за III клас, организиран от дирекция „Спорт“ при „Община Варна“.

В спортния празник се включиха 12 варненски училища и ОУ „Кирил и Методий“ от Старо Оряхово. В церемонията по отриване над 150 децата бяха поздравени от г-н Данчо Илиев от дирекция „Спорт“ при Община Варна, който откри състезанието.

Състезанието премина с много положителни емоции и вълнения. Като след края на надпревара имаше победители, които получиха купи и медали, а за всички участници бяха предвидени подаръци – тениски с логото на Варна – Европейски град на спорта 2019 г. и грамоти

Класиране:

  1. СУ „Найден Геров“
  2. ОУ „Г. С. Раковски“
  3. ОУ „Ангел Кънчев“
  4. ОУ „Васил Априлов“

В края на спортния празник беше изтеглена томбола с много предметни награди /Велосипед, тротинетка, ролери, скейтборд, топки, федербал, хилки за тенис на маса и др./. Наградите осигуриха организаторите Община Варна, чрез Дирекция „Спорт.

Голямата награда велосипед спечели ученичка от СУ „Неофит Бозвели“.

Следващите състезания от спортен празник „Бързи и сръчни“ ще се проведат отново в залата на Първа ЕГ от 15.00 часа по следния график:

22 ноември /четвъртък/ II клас „Бързи и сръчни“

6 декември /четвъртък/ I клас „Бързи и сръчни“

Инициативата на Дирекция „Спорт“, Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

През уикенда продължават състезанията от „Общински ученически игри 2018/2019“ в спортовете волейбол 11-12 клас за девойки, 5-7 клас за момичета и финалите за баскетбол 8-10 клас юноши и девойки.