Sparco McLaren SP16+

McLaren Automotive обяви, че в резултат на сътрудничеството си със специалиста в областта на оборудването за състезателни автомобили и екипировка Sparco, е бил създаден най-лекия сертифициран от Междунароната автомобилна федерация (FIA) състезателен гащеризон.

Новият гащеризон Sparco McLaren SP16+ е с минимум 10% по-лек от който и да било друг състезателен в момента на пазара и в размер 52 тежи едва 590 грама. Гарантиращата допълнителна сигурност за състезателите дреха се изработва ръчно в Италия, като за целта са необходими повече от 12 часа.

За постигането на по-ниското тегло на гащеризона, екипът е заложил на нови и по-тънки ципове, по-тънки и малки подплънки за врата и раменете, специално двукомпонентно изпълнение на огнеупорната защита и други.

Всеки един от гащеризоните Sparco McLaren SP16+ идва с възможност за персонализиране както на цветовете, така и с опция за добавяне на допълнителни джобове и колан. Базовата цена на новия продукт е 2344 английски лири, а допълнителните опции стартират от 250 лири.