Детска лека атлетика“ е модерно направление в съвременната лека атлетика. То пресъздава и адаптира най-популярните лекоатлетически дисциплини, като ги прави привлекателни и достъпни за практикуване от всяко дете.   „Детска лека атлетика“ е за деца от 5 до 15 години. „Детска лека атлетика“ има богат календар от спортни събития, празници и състезания на местно, регионално и международно равнище. Нашата цел е да дадем възможност за изява на всеки свой възпитаник. „Детска лека атлетика“ е идеалното начало за спортни занимания както на бъдещите шампиони, така и на всяко дете, което трябва да бъде здраво, активно и в добро физическо състояние.

Във Варна утре ще се проведе третият кръг на турнира по детска лека атлетика. Надпреварата ще бъде в закритата лекоатлетическа писта на „Локомотив“.

Организаторите специално отбелязват, че залата ще бъде добре отоплена.

Разговарям с един от треньорите в СК „Супер спорт“ Симеон Попхлебаров, за предстоящата проява. Интервю за Радио Варна и „Народен спорт“.

 

Групите се сформират в зависимост от възрастта и проявените вече способности на детето.
Детска лека атлетика“ развива комплексно физическите качества на детето, като използва игрови методи, съревнования, общо физически и координационни упражнения и богат набор от приспособени лекоатлетически уреди.