Тази събота и неделя  01 и 02.12.2018г. в гр. Варна ще се проведе Държавния шампионат по муай тай във всички възрастови групи.

ВХОД СВОБОДЕН за всички же;аещи да посетят и подкрепят българските бойци.

мястото е „Юнашки салон” в центъра на морската столица.

Това е последното за годината състезание от спортния календар на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Домакин е местния спортен клуб по муай тай Вокил с председател Галин Димов, който е поел цялостната организация на събитието.

Двубоите ще започнат от 12ч. на 01.12.2018г. Това ще са квалификациите и полуфинали.

На 02.12.2018г. от 10:00ч. започват финалите.

Самото състезание е и квалификация за подбор на голяма част от националния отбор по муай тай, който ще се явява на Световното първенство през 2019г.

На място ще бъде главния селекционер по муай тай – Николай Атанасов, който ще наблюдава и избира бъдещите представители на страната ни.

Главен съдия ще бъде първия българин спечелил Вице Световна титла по муай от международната федерация IFMA Красимир Димов, който е главен треньор и мениджър на СК ТИМ гр. Варна

съдийския апарат ще бъде представляван от :

Николай Скипарнов

 Костадин Колев

Станислав Бахчеванов

 Камесн Славов

Официални гости на шампионата ще бъдат главния експерт от Дирекция „Спорт” към Община Варна – Георги Арнаудов, благодарение на който Варна приема домакинството имено в перлата на спорта „Юнашки салон”

Останалите гости са трикратния Световен шампион по кикбокс обявен за номер 1 на планетата през 2013г., Световен шампион по муай тай и първия българия Световен шампион по професионален кикбокс на WAKO PRO – Владимир Вълев Питбула и трикратния Световен шампион по муай тай  Димитър Илиев.