„Левски Лукойл“ записа 10 успех от началото на сезона в НБЛ. Шампионите очаквано победиха като гост „Черно море Тича“ с 91:107. Двубоят се отличи с нападателна и резултатна игра, а добрите действия в защита почти липсваха.

Домакините започнаха равностойно срещу шампионите, но много бързо натрупаха четири фаула. Това облагодетелства „сините“ и като не допускаха грешки  от наказателната линия и успяха да вземат аванс от 8 точки. На няколко пъти до края на частта „моряците“ стопяваха пасива си, но допускаха грешки при изнасянето на топката и „Левски“ взе комфортен аванс след първите 10 минути – 19:29.

Във втората четвърт Галин Стоянов реши да заложи на четирима тийнейджъри  – Мартин Стефанов, Мартин Йорданов, Михаил Молдов и Александър Стойков. Въпреки крехката си възраст те успяха да се противопоставят на много по-опитните си противници и да не позволят в преднината на „Левски да се увеличи в началните минути на четвъртината. След тройка на Милович и бърза атака завършена от Христо Захариев „сините“ отново взеха двуцифрен аванс – 34:48. След няколко добри защити „моряците“ свалиха пасива си под 10 точки, но Милович и Робинтсън не с индивидуални пробиви поддържаха преднината и на почивката „Левски“ поведе с 43:56.

При подновяването на играта баскетболистите и на двата тима допускаха много грешки. Близо три минути нямаше кош в нито, докато Калоян Иванов не реализира тройка от 8 метър. Варненци се опитваха да намалят пасива си, но „сините“ спокойно играеха в нападение, а в защита не допускаха лесни кошове. Те поддържаха авансът си и влязоха в последните 10 минути с преднина от 17 точки – 66:83.

Баскетболистите на „Черно море Тича“ направиха серия от 9-0 и разликата за първи път през второто полувреме падна под 10 точки – 79:87.  „Левски Лукойл“ отговори с два бързи коша на Захариев, но Веселин Георгиев отвърна със същото в ответните атаки. Варненци бяха пречупени след като реферите свириха 5 лично нарушение на Георги Боянов. „моряците“ бурно протестираха срещу отсъждането, което бе много спортно. В оставащите 3 минути двата тима разчитаха основно на нападението си фиксираха крайното 91:107.

Общо четирима играчи на „Черно море Тича“ напуснаха по-рано двубоя, докато от състава на „Левски Кукойл“ само един в лицето на Робинсън. Най-резултатен за победителите бе Захариев с 29 точки и Калоян Иванов с 23. За домакините Боянов отново завърши с дабъл-дадъл 24 точки и 10 борби