Hyundai Elevate

Hyundai разкри първите официални подробности, скици и видео на изцяло новота футуристична концептуална разработка Elevate, която отбелязва световната си премиера на специализираното изложение за потребитеска електроника CES в Лас Вегас.

От Hyundai определят Elevate като възможен основател на изцяло нов автомобилен сегмент с многопрофилно приложение Ultimate Mobility Vehicle (UMV). Концептуалната разработка на марката може да намери приложение в изключително разнородни условия, като може да бъде използвана като кола за спешна помощ при бедствия и в изключително тежки и недостъпни за стандартните автомобили условия, за обслужване на клиенти със специални нужди, като изследователска машина и много други.

Всичко това е възможно благодарение на уникалната конструкция на Hyundai Elevate и най-вече на неговите движещи се роботизирани „крака“. От компанията са направили още една крачка напред и са предвидили възможност за модулност и заменяемост както на гумите (с плъзгачи), така и на купето, за да може колата да отговори на още по-предизвикателни изисквания и условия.