Приятели, това е малката Мая. Мая е шестмесечното хъски, което бе простреляно в двора на къщата на стопаните си, в с. Васил Левски, община Търговище.

Въпреки, че е толкова малка и крехка, тя оцеля и иска да се бори за живота си, за разлика от другото кученце, което не успя ….

Ани, която въпреки страха от неизвестното и множеството нападки, събра смелост и разказа за случващото се и сама помоли за съдействие за лечението на Мая, когато видя, че тя се влошава и лечението, което се провежда на място не дава подобрения!

Малката Мая в крайна сметка е настанена в ОВК – Варна и състоянието и не е добро.
Външна рана – входна за куршума, фрактура на челюстта, нараняване на езика, влошено състояние на лявото око – вероятно поради повишеното налягане в областта. Всичко това обаче е лечимо и не е животозастрашаващо! ОПАСНОСТ ОБАЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ РАЗДРОБЕНИТЕ ЧАСТИЦИ ОТ КУРШУМА ОСТАНАЛИ ВСЕ ОЩЕ ВЪТРЕ, НЯКОИ ОТ КОИТО ЗАСЯГАТ НЕРВИ И ПРЕДИЗВИКВАТ НЕВРОЛОГИЧНИ УВРЕЖДАНИЯ! Какви са точно неврологичните увреждания, колко са сериозни и какво може да се направи по въпроса ще стане ясно след прецизен скенер и тумография! Тъй като Мая е малка и нараняванията са в деликатна област – много е важно скенерът и тумографията да се направят с максимално чувствителна апаратура – за целта през следващите дни лекуващият й лекар ще се ангажира да организира провеждането им в хуманна клиника – КОГАТО МАЯ Е ГОТОВА И ИЗСЛЕДВАНИЯТА СА УГОВОРЕНИ, ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТИ ЗА ТЯХ НА МОМЕНТА В ХУМАННАТА КЛИНИКА, така че финансова помощ ще е не просто необходима, А СПЕШНА!
Тестове (за щастие отрицателни), профилактично обезпаразитяване, ПКК, биохимия, рентген, системи, първа вечер настаняване, първичен ортопедичен и неврологичен преглед – само за старт до момента за Мая има сметка от 180лв, от които съм платила частично само 50лв. Просто толкова имах възможност към момента, предвид факта, че отидоха доста пари и за гориво.
ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА ПОМОГНЕ, МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ ПО НЯКОЙ ОТ СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ:

1. НА МЯСТО НА КАСАТА НА ОВК-ВАРНА – с частично плащане за сметката на КУЧЕ МАЯ, РЕГИСТРИРАНО НА ИМЕТО НА ДЕНИЦА КОСТОВА. Моля, всеки, който избере този вариант да запази касовия бон и да ми пише на лични съобщения!

2. С ПРЕВОД ПО БАНКА: 
IBAN: BG59STSA93000012409693
BIC: STSABGSF
Банка ДСК
Титуляр: Деница Константинова Костова