Състезателят на „Млади стрелци“ Владислав Вътев спечели сребърен медал при мъжете на силния турнир по стрелба с лък, който се проведе от 25 до 27.01.2019 г. в спортна зала „Иван Вазов“ в гр. Стара Загора. След много стабилна стрелба в квалификациите, Вътев трябваше да стреля все срещу силни състезатели. На 1/16 и 1/8  финали той преодоля лесно опонентите си. На  1/4 финал Вътев се изправи срещу световния шампион в зала от 2009г., Явор Василев. Варненецът показа силен характер и с 6:0 сета преодоля съперника си. На 1/2  финал Вътев отново среща национал, този път Тодор Пендов от „Тракиец Садово“. Срещата бе много оспорвана, но с 6:4 сета Вътев се класира за финала. Там той се изправи срещу друг национал – Иван Банчев от „Джамбо“ Русе. Варненецът започна малко по-неуверено, но след това подобри стрелбата си и въпреки това загуби от национала Иван Банчев с 6:0 сета.

Давид Данев, който е на 13г., за втора поредна година се съревновава с три години по-големите от него младежи и отново направи силно впечатление с представянето си още в първия ден. На първата квалификация той бе първи, а след втората остана трети във временното класиране. Това му даде добър жребий в разпределението на елиминациите. На 1/8 финал той нямаше проблем с противника си и победи с 6:0 сета. На 1/4 финал се падна срещу съотборника си Станислав Стамов, който му поведе с 1:3 сета. Въпреки оспорваната елиминация, Давид показа по-силен характер и победи с 7:3 сета. На полуфинала Давид се изправи срещу познат съперник от софийския „Робин Худ, Себастиян Великов, който е част от младежкия национален отбор на България. Тази елиминация беше най-оспорваната, но с много силна стрелба и максимален резултат от 30 точки в последната серия и 6:4 сета варненецът се класира за финала. Там той се изправи срещу друг национал – търновецът Рикардо Собчак. Малкото опит и натрупаната умора повлияха на Давид да не успее да се пребори за златото. Въпреки това достигането му на финал е огромен успех за варненския отбор и лично за него.

Данаил Александров направи най-доброто си класиране при младежите и се нареди пети в крайното класиране. Станислав Стамов и Кристиян Тодоров участваха за първи път при младежите и след много добро представяне се наредиха съответно на шесто и девето място.

В отборната надпревара младежите в състав Александров, Данев и Тодоров се пребориха за сребърната купа.

Турнирът в Стара Загора бе много добре организиран и изключително силен. Организацията беше на много добро ниво, както и условията в залата, което бе и предпоставка за високите резултати и силното представяне на варненци.

На стрелците от Варна им предстои да участват в държавните първенства през февруари за мъже и кадети, а през март и за деца.