Завърши 56-то издание на щафетната лекоатлетическа обиколка на Радио Варна. Тази година организаторите отново се върнаха към първото издание на това състезание, като за втори пореден път имаше надпревара в трите спорта-лека атлетика, колоездене и плуване. Общо 50 отбора участваха в лекоатлетическата щафета,  а в колоезденето участниците бяха 25 на брой. Заедно с плувците общо 400 души спортуваха днес на празника на Радио Варна. Щафетата тази година отбелязва и юбилея на Радио Варна, което става на 85 години.

Призьорите в щафетното лекоатлетическо бягане:

Отборите на „Супер спорт” се класираха на първите три места при момичетата, а при момчетата, състезатели от същия тим са на първите две позиции. При момчетата 5-8 клас  злато за варненската математическа гимназия, а при момичетата титлата грабнаха представителките на Първа езикова гимназия.  Във възрастова група 9-12 клас при девойките на първо място са Първа езикова гимназия, а при юношите най-добре бягаха  учениците от Математическа гимназия. Златни медали за тима на „Фит то рън”при жените и мъжете. Най-добре при студентите се представи отборът на Технически университет в двата пола. Тимът на „Атлетик” грабна златото в бягането при ветераните, а сред военнослужещите шампиони са представителите на поделение 38 920.

Елизабет Бойчанова, най-малката участничка-12 години. Тя получи специална торта от директора на Радио Варна.

Най-малката участничка тази година е миналогодишната Елизабет Бойчанова, която е на 10 години от училище  „Стефан Караджа”. Най-възрастен е Георги Благоев, 73 години.

В колоездачната щафетна обиколка победител при момчетата младша възраст е Николай Гълъбов от Несебър, пред Никола Добрев от Варна и Кирил Ибрахимов от Бургас. В старшата възраст  титла за Веселин Георгиев от Бургас, пред Тома Зафиров от Несебър и Александър Стоянов от Варна.

Георги Благоев е на 73 години. Най-възрастният участник тази година.

В плувната надпревара победа за плувците с капитан Тодор Харалампиев, който освен участник бе и стартер на надпреварата. В неговия тим са Стела Митева, Патриция Колева, Алекс Мустафова, Цвета Ганкова, Валентин Джуров и Христо Пировски. На второ място е отборът на Деница Пейчева, а трети плувците на Галин Костов.
8-годишният Виктор от „Албатрос“ с треньор Добринка Иванова бе най-младият участник в плувния празник, а най-възрастния представител на голямото варненско плувно семейство е Татяна Панева. Те заедно с победителите получиха купи и грамоти от директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева, а за всички участници имаше осигурени медали.

Стартът на Обиколката дадоха два отбора, представители на медиите. Тимовете на Радио Варна и БНТ-Варна откриха състезанието, като домакините успяха да се преборят за първото място. Отборът на телевизията получи специален плакет -85 години Радио Варна и медали.


Органите на полицията тази година оказаха невероятна подкрепа в отцепването на района из морската градина, което позволи безаварийно протичане на проявата. Специални гости на откриването бяха областният управител на Варна Стоян Пасев и командващият на ВМС контраадмирал Митко Петев, Пенка Анастасова-главен експерт дирекция „Спорт“, както и председателят на Асоциация на ветераните спортисти и деятели Стефан Филипов.. Директорката на Радио Варна Наталия Чешмеджиева откри официално Обиколката.

Огромни благодарности на Николай Стамболийски президент на колоездачен клуб „Варна“ и на главния треньор в клуба Тони Торос. Благодарности и на ветераните състезатели по плуване за отношението и участието в спортната проява.