Предстои 50-то юбилейно издание на рали „България“. Състезанието ще се проведе във Варна от 10-12 май. Интересното е че ще има и преход до Шумен, като участниците ще карат по трасето на рали „Стари столици“, след което отново се връщат във Варна. Във връзка със състезанието днес имаше пресконференция в Радио Варна. Присъства новият президент на Автомобилната федерация на България Калоян Станчев, както и директорът на ралито Камен Михайлов и директорът на СБА Варна Диян Драганов. Юлия Илиева откри пресконференцията. До този момент има заявки от 22 екипажа, от тях 4 от Румъния, три от Сърбия и по една заявка от Турция и Унгария. Церемониалният старт на рали „България“ е на  10 май от 20.00 ч пред катедралния храм.

Камен Михайлов и Калоян Станчев изнесоха доста интересна информация относно спънките, които получават от старото ръководство. Те са изумени от ходовете на тези хора, които заради лични амбиции са готови да провалят и това голямо юбилейно състезание. Цитирани бяха доста примери за това, как хора от бившето ръководство се опитват да сриват всичко. Организаторите на ралито изразиха още едно недоумение – защо най-многобройният варненски клуб „Флат аут“ не проявява интерес към автомобилното състезание и не е подал заявка за участие? Господата Михайлов и Станчев отправят молба за проявяване на разум от всички хора в бранша, защото всичко останало е загубена кауза. Присъстващите на пресконференцията отправиха покана към всички приятели на автомобилните спортове да присъстват на ралито и да подкрепят нашите и чуждите пилоти. Това е най-значимата автомобилна проява в историята на страната ни. Специални гости на откриването ще са първият българин победител в ралито – Илия Чубриков и трикратният победител в надпреварата Енрико Бертоне.

Рали „България“ се организира с изключителното съдействие на Община Варна.

ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД МАЛКО ЗАПИС ОТ ЦЯЛАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ !! Камен Михайлов и колегата му Калоян Станчев разкриват интересни неща и коментират огромните пречки, които срещат от старото ръководство.