Женският национален отбор по волейбол на България ще изиграе две контроли със световния шампион Сърбия, като част от подготовката си за предстоящия старт във Волейболната лига на нациите.

Волейболистките ни, водени от Иван Петков ще гостуват на сръбкините, а приятелските срещи са насрочени на 14 и 15 май. Мястото и часовете на двубоите ще бъдат съобщени допълнително.

„Много се радваме, че ще имаме възможността да се изправим срещу толкова силен и класен противник. От около месец се опитвахме да договорим тези контроли и благодарение на съдействието на президента на БФволейбол инж. Данчо Лазаров това вече е факт“, коментира за официалния сайт на федерацията мениджърът на националния тим Любомир Герасимов.

При завръщането си в елита на световния форум България е домакин на турнир от първия уикенд на Волейболната лига на нациите. Надпреварата ще се проведе от 21 до 23 май в „Арена Монбат Русе“. Съперници на националките ни са САЩ, Япония и Белгия.

Билетите за турнира в Русе вече са в продажба, като са на стойност 10, 15 и 20 лева за ден, в зависимост от секторите в залата. Пакетните цени включват всички мачове от трите дни на турнира в Русе, като са на цени от 25, 35 и 50 лева.