Едни от най-ярките световни бридж величия, които са постоянни гости на международния бридж фестивал в Албена-Румен Трендафилов, Джери Стаматов и Калин Караиванов

Утре от 11.00 часа във ваканционно селище Албена ще бъде открит нов бридж клуб, който ще бъде част от дейността на направление „Спорт“ към Албена АД.
Името на клуба ще е „Albena Bridge Club“, a предназначението му е да организира международни прояви за гостите на европейския курорт на спорта, като преди всичко се акцентира на предоставяне домакинството на  групи от целия свят за провеждане на бридж ваканции, тренировъчни лагери и международни състезания, както и предоставяне възможност на почиващите да практикуват най- интелектуалния спорт по всяко време на своята почивка. За целта ще бъдат използвани прекрасните конферентни зали с които Албена разполага, като ще бъде оборудвана и специална игрална зала за постоянно ползване.
Събитието ще бъде ознаменувано с приятелски  мач между отбор на български бридж „звезди“ и отбор на организаторите на международния бридж фестивал „Албена“ от спортен клуб“Дама купа“.В отбора на „звездите“ ще се състезават многократния медалист от световни и европейски първенства Румен Трендафилов и бившите държавни шампиони Станислав Недков, Божидар Пеев и Антони Иванов. Отборът на СК „Дама купа“ има в състава си бившите държавни шампиони Николай Тончев, Драганка Георгиева и Стефан Георгиев, както и главния съдия на Фестивала Валентина Петрова .Мачът ще бъде от 32 игри и ще се изиграе в една от най – новите зали на хотел „Ралица Супериор“, а победителите ще получат възпоменателни подаръци.