Професионалният навигатор с дългогодишен стаж Георги Гаджев се присъединява към шампионския екип „Мегапорт Рейсинг“. Гаджев ще бъде навигатор на рали и ралиспринт шампиона Мирослав Ангелов, а първото участие на двамата с Skoda Fabia R5 е на турското рали ESOK (15 и 16 юни), част от балканския рали трофей на FIA. Ангелов и Гаджев ще атакуват титлата в трофея, който включва 4 състезания – рали „България“, рали „Сливен“, рали ESOK и рали „Сърбия“.

Екипажът вече проведе тестове на легендарната рали отсечка около с. Мухово за проверка на автомобила след рали „България“ 2019 и сработване на пилота с навигатора. „Много сме доволни от проведените тестове. Все още се сработваме с новия ми навигатор, но, разбира се, трябва да минат няколко състезания, за да му имам пълно доверие в отсечките. Много съм доволен, защото Георги има огромен стаж в чужбина като навигатор на Георги Гераджиев младши, особено в Турция. По време на тестовете пробвахме нови настройки на колата, съобразени с по-високите температури, които очакваме в Турция и по-твърдите гуми, които вероятно ще използваме. Конкуренцията ще бъде много голяма и ще се радваме да победим някой от местните екипажи с R5 автомобили“, коментира Мирослав Ангелов. 

„Настроен съм оптимистично. Направихме 50 км в състезателно темпо и съм впечатлен от умението на Миро да усеща къде е сцеплението на различните типове асфалт. Има различен стил на записките, но от мен може да разчита на големия ми международен опит. Свикнал съм да върша работа само с две минавания, както е по правилник. Всички знаем, че в България това не се следи и пилотите тренират много по трасетата. В чужбина всичко се следи, така че моят стил на работа е по този начин. Познавам добре турските отсечки, асфалтът в това рали не е типичен и е много по-различен от например този във Франция или Италия. Абразивен е, но и много прашен. Скоростта при R5 автомобилите е много по-висока, което изисква много по-различен подход на диктуването на записки. Сигурен съм, че ще се сработим добре с екипа“, поясни Георги Гаджев.