Лятна подготовка 2019 - лагери, контроли, селекция

ЦСКА започна с лятната си подготовка. В първата тренировка се включиха общо 20 състезатели. Някои от легионерите ще акостират у нас днес и утре с по-късни полети, а националните състезатели от различните формации ще се присъединят към отбора директно в Тетевен.

Както е известно, тимът ще бъде воден от старши треньора Добромир Митов, на който с ценни съвети и своя богат опит ще помагат Люпко Петрович и Димитър Пенев. Ново име в щаба е Ивайло Станев, който през последните години водеше юношите старша възраст от Академия ЦСКА.

Подготовката ще протече в два етапа. Първият лагер стартира от понеделник в Тетевен и ще приключи на 18 юни със спаринг срещу втородивизионния Локомотив )Горна Оряховица). След това тимът ще изкара 14 дни в Австрия, а за там са предвидени 4 контроли – срещу чешкия Прибрам (24 юни), унгарския Ференцварош (27 юни), украинския Шахтьор (30 юни) и Ред Бул Залцбург (4 юли).Отборът ще бъде официално представен с проверка на 6 юли на „Армията“. Първата среща за Лига Европа е на 11 юли, а в уикенда на 13 – 14 юли се открива шампионатът на Първа лига.

ПФК ЦСКА