Приключи още една от Световните купи по кикбокс на най-голямата спортна асоциация по кикбокс – Wako World Cup 2019.

В нея взеха участие 42 държави и общо 2760 участника.

България бе представена от няколко отбора и спечели забележителните 27 златни, 21 сребърни и 44 бронзови медала.

Този невероятен успех донесе третото място в крайното класиране и определи България като водеща сила в световния кикбокс при аматьорите.

Ето и няколко от споделените резултати на клубовете:

BESTFIGHTER WORLD CUP 2019 Италия 42 държави, 2760 състезателя, СК“РАДУЛОВ“ втори в крайното класиране в пойнтфайтинга пред Италия, Унгария и др. с цели 10 КУПИ в черни колани една в зелени .Клубът се представи с 18 състезателя.
Днес се играят и останалите доиграват финалите в останалите стилове. Очакваме подробности и разбира се крайното класиране по държави и клубове.

СК РАДУЛОВ[/caption]
СК МАСАРУ!!!
Bestfighter Wako World Cup 2019
Христина Андонова- 3 златни медала
Борис Десподов – 1 златен медал
Петър Григоров – 1 златен медал и 1 бронзов медал
Владимир Ненов – 1 сребърен и 2 бронзови медала

СК МАСАРУ[/caption]
STAR Team България с 12 купи от и още куп медали от световна купа Бестфайтът 2019.
Благодарим на всички за усилията!!!
България винаги е имала и имна страхотни бойци, поздравления и за всички останали сънародници взели успешно участие в състезанието.
Заедно можем повече

СК СТАР ТИЙМ[/caption]
Ето и резултата от треньора Venelin Ankov
„Купа, един златен медал, един сребърен и два бронзови за СК БОЕЦ-ПЕРНИК на световната купа Bestfighter Wako World Cup. Един от медалите е на ринг. Мартин Илиев отстъпи своя полуфинал на представител на Русия в един напълно достоен мач. Всички показаха голямо израстване и беше едно голямо приключение. Благодаря ви момчета, за мен беше чест“

СК БОЕЦ ПЕРНИК[/caption]
Отлично представяне и на Бойко Янчев от СК „Скорпион Плевен“, който е и член на управителния съвет към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. При ветераните спечели Бронзовото отличие в категорията +79кг.

СК СКОРПИОН ПЛЕВЕН[/caption]
Ето и официалното класиране от СПОРТ ДАТА

ОФИЦИАЛНИ РЕЗУЛТАТИ
Това е поредното доказателство за силата на обединението и една добра основа в подготовката за предстоящите Европейски и Световни първенства през месеците август, октомври и ноември. Благодарение на всеотдайността на всички клубове и помощта от страна на Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор с всяка изминала година спорта в България става все по силен и в крак със световните тенденции.