Fiona Kolbinger and Bjorn Lenhard

Германката Фиона Колбингер/24 г/ победи повече от 200 мъже за да стане първата жена, която печели Трансконтиненталната колоездачна обиколка. Тя измина повече от 2485 мили из Европа в рамкине на 10 дни. 24-годишната изследователка на рака изживя бури, изгарящи слънчеви жеги и леден дъжд при соловото си изпълнение. Тя стартира от Бургас в България и стигна до Брест, Северна Франция, като премина през 5 други страни.

След като финишира точно след 10 дни, 2 часа, 48 минути, Колбингер каза, че е можело да бъде и по-тежко и добави: „Можех да спя п-малко“.

Британецът Бен Дайвис има възможност да стане втори, но той все още не е пресякъл финалната линия. Той е на 200 км зад Колбингер и се очаква да финишира днес.

Правилата на състезанието предвиждат преминаване през 7 и повече стран, като всъстезателите могат да планират сами маршрута си. Всеки участник обаче трябва да премине през 4 контролни точки, които включват разнообразен терен, който включва чакълени коловози и трудни изкачвания.

Сред задължителната част е и зигзаговия път на прохода Тиммелсхох на надморска височина от 2474 м в Южния Тирол на границата между Италия и Австрия.