Националният ни отбор за „Фед Къп“ се чувства много добре в Израел. Състезателките на капитана Дора Рангелова тренират по два пъти на ден на кортовете на Общинския тенис клуб, който ще приеме двубоите от световното отборно първенство между 2 и 5 февруари. Тенисистките имат възможност да провеждат занимания и на тенис съоръженията в хотела в град Ейлат, в който са отседнали, защото условията там са много добри.

Диа Евтимова вече е напълно възстановена от настинката, от която страдаше в края на миналата седмица, а леката травма на Елица Костова на десния глезен също е отшумяла.

Единствено продължаващите ремонтни дейности на Общинския тенис клуб причиняват леко неудобство за състезателките. Домакините на турнира от първа група на зона Европа/Африка все още не са приключили с подобренията в комплекса, който разполага с пет открити корта с твърда настилка.

Мачовете от първа група на зона Европа/Африка за „Фед Къп“ започват на 2 февруари, а България попадна в група с домакините от Израел, Полша и Люксембург.

БФТенис