Корейският автомобилостроител Hyundai подготвя за пускане на пазара осъвременена версия на градския си модел i10, която ще предефинира стандартите в своя клас. Прероденият градски мъник прави огромна стъпка напред в сравнение със своя предшественик, от който се отличава не само на външен вид, но и по усъвършенстваните си технически характеристики.

Основните промени в екстериора привеждат i10 в съответствие с дръзкия и елегантен дизайнерски стил на Hyundai, засилвайки приликата му с останалите нови представители на семейството като ix35 и ix20.

Осъвременената гама на Hyundai i10 е оборудвана с отговарящи на еко-нормите Euro V двигатели, които се отличават със забележителна икономичност и впечатляващо ниски стойности на вредните емисии. Един от тях е съвсем новия Kappa с ходов обем 1000 куб.см., който ще замени досегашния 1,1-литров Epsilon. Модерният трицилиндров силов агрегат се отличава с изключително нисък разход на гориво – едва 3,5 л/100 км, който определено ще впечатли потребителите в период на постоянно покачване на цените на петролните продукти. Добре познатият и доста поппулярен 1,25-литров Kappa от своя страна е изцяло осъвременен, вследствие на което мощността му е увеличена с 13% до 85 к.с., емисиите на CO2 са понижени с 9,2% до 108г/км, а разхода на гориво е редуциран с 8,7% до 3,8 л/100 км в сравнение с неговия предшественик.

За да използват максимално възможностите на новаторския Kappa 1,0, конструкторите от Hyundai са създали и един съвсем нов модел – i10 Blue. Този специален еко-вариант на i10 се отличава с удивителните 99 г/км CO2, като по този начин в много страни носи на собствениците си данъчни облекчения, предвидени за автомобили с вредни емисии под 100 г/км.

Новият i10 впечатлява и с оборудването си, което на всички нива включва опционални за други производители характеристики като климатик и вход за iPod. Освен това всичси варианти на i10 ще се предлагат с безпрецедентния гаранционен пакет на Hyundai „Пет години тройна грижа”.