През уикенда се проведе първият кръг от републиканското първенство по билярд- Пул – девета топка.
 Домакин на събитието бе спортен клуб „БСД”. На турнира присъстваха 100 състезателя от цялата страна, като от години не е имала такава активност и интерес към този „нов спорт”.
Федерацията  осигури парични награди,а  присъствието беше отбелязано от много медии.
 При жените първа стана Мария Левова от Пазарджик,която успя да победи Кристина Златева, миналогодишна републиканска шампионка на десета топка. При мъжете първи стана Стоян Цанков на 19 години,отстранявайки Людмил Георгиев.Те бяха наградени от президента на федерацията Иван Каменарски.   Цанков мина през много трудности  и стигна до титлата,побеждавайки много сериозни противници като Никола Кемилев и  Николай Арменков, който е  шампион на осма топка за 2010-та.
Предаването Фитнес мания беше официален медиен партньор на шоуто като засне документален филм от организирането и провеждането му,който ще може да гледате по телевизия Мсат, ТВ Черно море, сателитна телевизия България ТВ, регионална ТВ Бац и интернет телевизия Гордими . Водещият на предаването Кирил Вълчев-Скалата награди победителките в женската категория, и игра с победителката Мария Левова,която му пусна победата. Кирил го прие за късмет на начинаешия и се зае да си припомни годините от миналото,когато играеше билярд с приятели от квартала.  Най ентусиазираните малчугани бяха на 8 и на 10 години, представители на спортен клуб „Сейф”. Генерален спомоществувател  подкрепил  турнира беше Джак Даниелс,допълват от ПРофайл.