След броени дни, по време на международното изложение в Женева (3-13 март), ще се състои световната премиера на изцяло новата Lancia Thema. Разработена на базата на един от най-успешните модели на Chrysler- 300, автомобилът комбинира най-доброто от американското и европейското автомобилостроене.

Новата Thema, която ще бъде пусната в продажба в Европа през октомври, ще се предлага в две нива на оборудване- Gold и Platinum, и с избор между три задвижващи агрегата. Дизеловите предложения са две- трилитрови V6 със 190 и 224 конски сили, а топ-версията на модела ще бъде екипирана с 3.6 литров V-образен, шестцилиндров мотор с 292 конски сили, комбиниран с осемстепенна роботизирана предавателна кутия.

От Lancia обещават, че новата Thema ще предложи не само впечатляващ екстериор, но и луксозен и стилен интериор. Във вътрешността на автомобила ще присъстват висококачествени материали, както и приятни за окото цветове и дизайн решения. Седалките ще могат да бъдат поръчани с функция за подгряване, с кожена тапицерия, а в централната конзола ще бъдат интегрирани апликации от естествена дървесина. Инженерите са обърнали сериозно внимание и на обезшумяването на купето, като основният акцент тук е двойната изолация на пода.

Новата Thema ще стъпи на пазара с иновативната мултимедийна и информационна система Uconnect®, която обещава интуитивна работа с различните подсистеми, приятен и удобен интерфейс.

В оборудването на новата Lancia Thema са включени над 70 системи за активна и пасивна безопасност, като силно впечатление прави присъствието на адаптивен круз-контрол, система за известяване при възможен удар с превозното средство отпред, видео системата за подпомагане на паркирането, адаптивните фарове и други.