Ford обяви, че пуска в продажба нова лимитирана спортна серия на хитовата си Fiesta, която първоначално ще се предлага само в пет европейски държави- Германия, Великобритания, Австрия, Швейцария и Белгия.

Както подсказва самото име на новото предложение на фирмата на синия овал- Fiesta Sport+ (Fiesta S1600 във Великобритания и Fiesta Sport S в Германия), основният акцент при лимитираната серия попада върху спортните страсти. Тривратата конструкция на автомобила е съчетана с 1.6 литров Duratec Ti-VCT задвижващ агрегат, който гарантира респектиращата максимална мощност от 134 конски сили при 6700/мин и максимален въртящ момент от 160 Нм при 4250/мин. Компактният модел е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 8.7 секунди и да развие максимална скорост на движение от 195 км/ч.

Данамичното излъчване на Ford Fiesta Sport+ е подсилено и чрез интегрирането на специален аеродинамичен пакет (нова предна броня, вежди на калниците, нови странични престилки, по-голям заден спойлер и заден дифузьор), седемнадесетцолови спортни джанти, спортни седалки и множество стилни акценти в интериора. Новата Fiesta Sport+ ще може да бъде поръчана в цвят Frozen White или Performance Blue в комбинация с характерните контрастиращи надлъжни ленти.