Тери Фокс, един от най-известните модерни хореографи на чикагската балетна школа – Тери Фокс отново е в България за уъркшоп в танцовото студио Debut Dance Academy във Varna Towers. На 19 и 20 февруари той ще ръководи уъркшоп заедно с Ралица Хърли, а програмата им включва: Земна станка& Балет, Jazz&Contemporary, Имровизация, Представяне на импровизацията, прожектиране на танцови филми и дискусии с двамата чикагски балетисти и Ани Ганчева, директор на Debut Dance Academy.
В 15.30 часа на 19 февруари, събота, има пресконференция с Тери Фокс и Ралица Хърли. Debut Dance Academy, етаж 3 на Varna Towers. За контакти: Ани Кръстева 0897 932 090

Тери Фокс е преподавател и хореограф от Чикаго, САЩ. Тери е един от най-известните модерни хореографи на чикагската балетна школа – космополитен артист с ангажименти към Парижката опера, Cirque du Soleil и с повече от 20 години професионален опит в NYC Ballet, American Ballet Theatre, San Francisco Ballet, международната компания на Ballet Hispanico и като солист на Ballet Chicago. Участва и в проекти на Ан Рейнкинг – световноизвестен хореограф и дългогодишн партньор на Боб Фос. През 2000 г. основава Underground Arts Connection – студио със съвсем нова концепция за класически и модерен балет.

Ралица Хърли е представител на “Faubourg School of Ballet”. Тя e сертифициран преподавател с диплома от “American Ballet Theater”(ABT) и има опит в различните балетни системи, каквито са Ваганова, Ceccetti, „RAD Royal Academy of Dance System”.

Debut Dance Academy е създадена по модела на най-авторитетните школи в Чикаго, които подготвят танцьори за шоупрограмите. Предлага курсове за всички стилове и допълнително танцово обучение, на всички нива, за всяка възраст, седем дни в седмицата.
Debut Dance Academy- Варна има съвместната дейност с Танцова Школа „Faubourg” Чикаго – САЩ www.faubourgschoolofballet.net , която школа предоставя богатия си опит и програми за обучение, по които да създадем по-добри възможности за танцово обучение, чрез съвременни и професионални педагогически подходи при перфектни условия за работа. Студиото, с директор Уитмора Кейси, съществува повече от 20 години и подготвя всяка година професионални танцьори както за американската, така и за европейската сцени.