Bentley откри изложба, наречена “Една непрекъсната линия /An Unbroken Line”, която документира историята и и непознатите за широката публика неща, свързани с дизайна на марката от началото й до наши дни, включително и с последните модели Continental GT и Mulsanne. Тя е разположена в седалището на Bentley в Крю, Източен Чешайър, Англия и ще е отворена през цялата 2011-а година. Изложението представя историята на технологиите и развитието на дизайна чрез непоказвани концепти и рисунки, държани досега в архивите.

Дизайнерите на марката предлагат проследяване стъпка по стъпка на процеса на сътворяване на външния и вътрешен вид на моделите им, създаван с моливи, компютър, визуализация скулптура до пълен размер на модела. Те разкриват използването на напредничави производствени техники, като суперформоването на алуминий, взето назаем от космическата индустрия и приложено при създаването на новия Continental GT.

Проследяват се най-важните моменти от развитието на компанията, на дизайна с непрекъснатата линия на „подписните“ характеристики, които дефинират марката Bentley. Така пред очите на посетителя, чрез откриването на формите, позиционирането на светлините, оформянето на вътрешното пространство и характерните силови външни линии на марката, оживява дизайнът на автомобилите Bentley.

Dирк ван Браекел, директор на марката за дизайн и стил, обяснява: “Това което аз специално харесвам в изложбата е споделянето с публиката на голям брой и различни интересни обекти, които за пръв път успяваме да съберем на едно място, да направим една сериозна колекция. Рисунките на Bentley Continental T са толкова впечатляващи и виждаме колко талантливи са били първите дизайнери на марката – красотата на техните концептуални рисунки и изключителната прецизност на техническите им рисунки и чертежи вдъхновява сериозно и нашия колектив днес“.

http://www.youtube.com/embed/P1ZWc5d15Sc